خانه » لیست شهدا » شهید عین اله (بهزاد) زروندی

کد شناسایی شهید 1372051

شهید عین اله (بهزاد) زروندی

اطلاعات شخصی و شناسنامه ای شهید عین اله (بهزاد) زروندی

نام پدر: عباسعلی

محل تولد: استان خراسان رضوی

شهرستان: فیروزه

تاریخ تولد:1336/08/02

تاریخ شهادت: 1368/03/30

محل شهادت: استان آذربایجان غربی، شهرستان/ بخش: خوی، منطقه: جاده خوی ماکو

سن: 32 سال

شغل: کارمند

تحصیلات: ششم نظام قدیم

وضعیت تاهل: متاهل

تعداد شهید از یک خانواده: 2

محل گلزار: استان: خراسان رضوی، شهرستان/بخش: فیروزه، طاغنکوه، نام گلزار: زروند

محل تولد شهید:

عملیات منجر به شهادت:

ارگان اعزام کننده:

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

اسکن کنید!

محتوای توصیفی از شهید

شهید عین الله زروندی پنجمین فرزند خانواده عباسی اوائل آبان ماه سال ۱۳۳۶ در روستای زروند از توابع دهستان طاغنکوه بخش تحت جلگه نیشابور چشم به جهان گشود. او به دبستان رفت و دو کلاس اول و دوم را در یک سال خواند. اغلب اوقات به عنوان شاگرد زرنگ از طرف معلم، اداره کلاس را به عهده می گرفت تا یازده سالگی در زادگاهش درس خواند و در این مدت کمک به والدین را در کناردرس فراموش نمی کرد. از آنجا که منزل آنها مأمن و محل رفت و آمد روحانیون بود، انس عجیبی به دین و مذهب پیدا کرد و از همان کودکی به اصول مذهب آشنا شد و سعی در عمل به آنها داشت. خیلی به رعایت حقوق مردم اهمیت می داد و هرگز به باغ و ملک کسی تعرض نکرد . اغلب از مدرسه که می آمد کتاب و دفترشرا کنار می گذاشت و راهی دشت و صحرا میشد تا به والدین کمک کند.

پس از گذراندن مقطع ابتدایی، عشق به تحصیل علوم حوزوی موجب شد که به مدرسه علمیه گلشن نیشابور برود. مدتی در آنجا به تحصیل پرداخت و سرانجام با راهنمایی اطرافیان عازم مشهد شد و در مدرسه خیرات خان که در اطراف حرم بود سکنی گزید و به تحصیل ادامه داد. او دیگر طلبه نوجوانی شده بود و با فراغ بال علم دین می آموخت و هر گاه احساس دلتنگی میکرد به زیارت می رفت و ضمیر پاکش را پاک تر می کرد. عین الله در کنار دروس حوزوی تحصیلات رسمی را تا مدرک فوق دیپلم نیز ادامه داد.

وقتی تعطیلات تابستان میرسید در روستای زروند کلاس درس تشکیل می داد و قرآن تدریس می کرد. او برای اهالی، مکتبخانه ای هم دایر کرد که عده زیادی از مردم روستا سواد خواندن و نوشتن را مرهون زحمات عین الله میدانند. شهید در ایامی که طلبه بود از طریق روحانیت مبارز مشهد با افکار وعقاید امام آشنا شد و راه او را پیش گرفت. با مطالعه کتب سیاسی، مذهبی و تاریخی اطلاعات مفیدی کسب نمود و بدین ترتیب آگاهانه قدم در راه مبارزات سیاسی گذاشت. تا جایی پیش رفت که نیروهای ساواک در صدد دستگیری وی برآمدند. عین الله ناگزیر به نیشابور متواری شد و در مدرسه علمیه حاج آقا موسوی – مبارز نیشابوری – پناهنده شد. این آسایش دوام چندانی نیافت زیرا که حاج آقا موسوی را در حال سخنرانی علیه رژیم شاه دستگیر کردند. عین الله ناگزیر برای دومین بار متواری شد اما این بار سبزوار را انتخاب کرد. در مدتی که آنجا بود از فرصت استفاده نمود و به تدریس طلبه ها پرداخت .

شهید زروندی اعلامیه های امام را همراه دوستانش شبانه به منازل مردم می انداختند . روزها تحصیل علم و شبها پخش اعلامیه کارشان بود. ضمناً ایشان در مشهد در کلاس درس آیت الله خامنه ای حضور می یافت و بر آگاهیهای سیاسی خود می افزود. حضور در این کلاسها جرم بزرگی محسوب می شد اما او هر خطری را به جان میخرید و راه خود را ادامه میداد. چندین بار از سوی روحانیون مبارز از جمله حاج آقای میلانی برای تبلیغ و سخنرانی به روستاهای نیشابور اعزام شد و به خوبی از عهده این کار برآمد. تلاش در راه عمران و آبادی روستا از دیگر فعالیتهای وی به شمار می آمد .

عین الله که در سن ۲۲ سالگی ازدواج نمود صاحب شش فرزند شد. او در زندگی مشترکش حقوق همه اعضای خانواده را رعایت میکرد به همسرش احترام زیادی می گذاشت و در نگهداری بچه ها کوتاهی نمی کرد. اغلب اوقات با فرزندانش شوخی های بچه گانه میکرد که آب پاشی یکی از آنها بود. می خواست همه را خوشحال کند. او هرگز بچه ها را با دیگر همسالانشان مقایسه نمی کرد و شخصیت آنها را زیر پا نمی گذاشت. هنوز چندی از استقرار حکومت اسلامی نگذشته بود که ناقوس جنگی نابرابر از طرف رژیم بعث عراق علیه ایران اسلامی بلند شد. آن خام اندیشان کوته فکر به گمان این که میتوانند تهران را سه روزه فتح کنند. زن و مرد و پیر و جوان را قلع و قمع کرده و چکمه های کثیف شان را بر سرزمین ایران گذاشتند. آنها غافل از این بودند که ایرانی جماعت برای حفظ میهن و ناموس از جانش می گذرد و تا آخرین نفس می ایستد. اینجا بود که غیرت جوانان ایرانی همچون کوه قد علم کرد و به سوی سرزمین پر برکت خوزستان هجوم آوردند و چنان گوشمالی نثارشان کردند که پس از سه سال از کرده خود پشیمان شدند و دم از صلح زدند. اما آیا میشد به این دون صفتان اعتماد کرد همانانی که قرارداد بین المللی الجزایر را در خصوص مالکیت اروند رود پاره کردند و آن را زیر پا گذاشتند. ایران همه اینها را می دانست. به واقع که هر ایرانی می دانست و با این انگیزه بود که دشمن را زمینگیر کردند. عين الله زروندی به عنوان یکی از نیروهای آگاه انقلابی در کنار سایر هموطنانش به جبهه رفت و از ادای وظیفه در هر شرایطی کوتاهی نکرد. ابتدا در قسمت موتوری سپاه مسئولیت رانندگی را به عهده گرفت و پس از آن مدتی به آموزش بسیجیان مشغول شد. مقامات مافوق که هر روز شاهد پشتکار و ذکاوت او بودند برایشان محرز شد که از پس کارهای مهمتری بر می آید . بدین ترتیب به جمع نیروهای اطلاعاتی پیوست. تحصیلات حوزوی و رسمی موجب موفقیت روز افزون وی شد . ابتدا مدتی در نیشابور به این مسئولیت اشتغال داشت اما از آنجا که دنبال خطر میگشت تقاضا داد که به نقاط حساس و خطرناک منتقل شود. با توجه به ناامنی های مهاباد و نیاز مبرم آن دیار به چنین افراد زبده و از جان گذشته ای به آنجا انتقال یافت و ابتدا در فرمانداری مهاباد و سپس در اداره اطلاعات مشغول خدمت شد . ایشان با سمت ریاست اداره اطلاعات مهاباد در راه فراهم نمودن امنیت شهر گام های مؤثری برداشت. صبر و حوصله رمز موفقیت او بود و همین توفیق کاری باعث شد که از طرف رئیس جمهوری وقت حضرت آیت الله خامنه ای در همان سمت ابقا شد .

محتوای دیداری از شهید

با کلیک بر روی هر عکس می توانید عکس را در نمای بزرگتر مشاهده نمایید.

عکس گلزار شهید

تکمیل اطلاعات

در صورتی که در اطلاعات این صفحه خطایی مشاهده می کنید و یا قصد اضافه کردن اطلاعات جدید به این صفحه را دارید لطفا از طریق فرم زیر به ما اطلاع دهید. با تشکر
برای ارسال عکس و خاطره لطفا از داخل سایت ثبت نام و از بخش پنل کاربری اقدام نمایید.
  • این گزینه در صورتی که کاربر وارد وب سایت شده باشد نشان داده خواهد شد.
  • فایل ها را به اینجا بکشید
    انواع فایل های مجاز : jpg, gif, png, mp4, mp3.
    فرمت های مجاز jpg, gif, png,mp4,mp3