همسر شهید شوشتری، او را سمبل اتحاد و وحدت در منطقه محروم سیستان دانست و گفت: در همان مدت کوتاه، منشا خدمات فرهنگی و امنیتی بسیاری در سیستان و بلوچستان بود.
«طیبه درری»، همسر شهید نورعلی شوشتری دلسوزی و مهربانی را از ویژگیهای این شهید گرانقدر عنوان میکند و میگوید: ایشان همانطور که در بیرون از منزل با اطرافیان خود مهربان و خوشبرخورد بود، با همسر و فرزندان خود نیز همینگونه رفتار میکرد. نورعلی، دستگیر محرومان بود، همیشه میگفت حاج خانم اگر شما را به جاهایی که برخی مردم زندگی میکنند، ببرم و از وضعیت زندگی آنها مطلع شوید واقعا ناراحت میشوید و تاسف می خورید. ایشان دلسوز محرومان بود، چه زمانی که در منطقه سیستان و بلوچستان خدمت می کرد و چه زمانی که در ارومیه بود.
شهید شوشتری، امنیت را در ارومیه برقرار کرد
وی ادامه میدهد: سال اولی که سردار شهید به شهادت رسیدند، به ارومیه رفتیم، استاندار ارومیه گفتند، تا قبل از حضور شهید شوشتری در این منطقه، امنیت وجود نداشت، بعد از نماز مغرب و عشا، کسی در خیابانها تردد نمیکرد اما از وقتی شهید شوشتری به این منطقه آمد، امنیت برقرار شد، سردار برای مردم این منطقه مغازه هایی مهیا کردند که هر چند به صورت چادر بود اما مردم در این چادرها اجناس مختلف را به فروش میرساندند به قول معروف استارت آغاز به کار منطقه بانه از زمان شهید شوشتری کلید خورد که الان اینجا به منطقه امنِ تجاری تبدیل شده است.
۴۰ سال زندگی کردیم اما ۴۰ روز با هم نبودیم
همسر سردار وحدت میگوید: شهید شوشتری ۳۰ سال صادقانه خدمت کردند، به قول معروف کفش از پایش در نیامد و خانواده اش را ندید. ما ۴۰ سال زندگی کردیم اما ۴۰ روز با هم نبودیم.
طیبه درری عنوان می کند: شهید شوشتری وقتی جایی میرفت و میدید مثلا فردی کت کهنه بر تن دارد، کنار این فرد می نشست اول با او دست میداد و احوالپرسی می کرد و بعد به سراغ مسولان می رفت.
ولایت پذیری، بارزترین ویژگی پدرم بود
روح الله شوشتری فرزند شهید شوشتری بارزترین ویژگی پدر را ولایت پذیری ایشان عنوان می کند و می گوید: شما نمیتوانید حتی در حد یک نقطه در زندگی ایشان پیدا کنید که ایشان بخواهند در عدم تابعیت از ولایت قدمی بردارند و حتی نفسی بکشند.
وی ادامه می دهد: پدر در صحبت هایشان، همیشه تاکید داشتند زیر نظر ولایت فقیه باشیم.
به گفته روحالله، شهید شوشتری قرار نبود به منطقه سیستان و بلوچستان عازم شوند اما اتفاقاتی که پیش آمد را میتوان یک قسمت از ولایتپذیری آشکار ایشان عنوان کرد چرا که به محض اینکه پدر در همان هلیکوپتری که می روند فرد دیگری را معرفی کنند، به ایشان فرماندهی سپاه قدس در منطقه سیستان و بلوچستان پیشنهاد داده می شود و پدر در همان لحظه تصمیم می گیرند و اجرا می کنند و ایشان بجای فرد دیگری به عنوان فرمانده قرارگاه قدس زاهدان معرفی میشوند.
وی ادامه می دهد: قضیه زاهدان و منطقه سیستان و بلوچستان با کل کشور متفاوت است کسی که قبلا در شهری مثل مشهد یا نیشابور زندگی کرده باشد اگر به زاهدان برود، مخصوصا منطقه سیستان و بلوچستان را از نزدیک دیده و با مردم دیدار داشته و سطح زندگی مردم را ببیند، متوجه می شود که اصلا وضعیت این منطقه قابل تصور نیست.
روح الله شوشتری عنوان می کند: الان نیز وضعیت این مناطق به همین گونه است سطح زندگی و رفاه و آن چیزی که ما برای خودمان در زندگی خودمان داریم، با اهالی این منطقه خیلی متفاوت است،همین موارد بود که پدر را در این منطقه نگه داشت و پدر گفتند این منطقه همان جایی است که شهادت خود را از آن طلب می کنم.
شهید شوشتری در مدت ۷ ماه سیستان و بلوچستان را متحول کرد
روح الله اظهار میکند: وقتی بقیه درباره پدرم از من سوال میپرسند، به آنها میگویم ما خودمان زیاد پدر را ندیدیم همرزمانشان خیلی بیشتر با پدر زندگی کرده اند. اما کسانی که پدر را نمیشناسند، فکر میکنند حاج آقا ۵_۶سال یا حتی ۱۰سال در سیستان و بلوچستان خدمت کردهاند که این حجم کار در آنجا انجام شده است اما در واقع، مدت حضور ایشان در این منطقه هفت ماه بود و در طی همین مدت کوتاه ایشان توانستند سیستان و بلوچستان را متحول کنند. پدر در این مدت کوتاه به تمام مناطق استان سرزده و با اکثر طوایف و اقوام سیستان و بلوچستان دیدار داشتند، اگر اختلافی بین برخی طوایف بود، پا درمیانی کرده و برای رفاه حال مردم این مناطق تلاش کردند.
وی ادامه می دهد: همین موضوع باعث شد که به ایشان لقب سردار سیستان را بدهند. ایشان به امت اسلامی آموختند که عوامل تفرقه را کنار بگذراند و در مقابل دشمن، در کنار هم و در صفوف پیوسته و متحد، بایستند.