نام پدر: ابوالقاسم
محل تولد: استان خراسان رضوی
شهرستان: نیشابور
تاریخ تولد:1343/12/01
تاریخ شهادت: 1365/03/01
محل شهادت: استان ایلام، شهرستان/ بخش: مهران، منطقه: مهران
سن: 22 سال
شغل: دانشجو
تحصیلات: فوق دیپلم
وضعیت تاهل: مجرد
تعداد شهید از یک خانواده: 1
محل تولد شهید:
عملیات منجر به شهادت:
ارگان اعزام کننده:
اسکن کنید!
محتوای توصیفی از شهید
احمد حاج نقی در خانواده ای متدین و مذهبی دیده به جهان گشود. در سن ۶ سالگی وارد دبستان قائم گردید و پس از سپری کردن دوران ابتدایی ، تحصیلات دوره راهنمایی را در مدرسه ابوریحان نیشابور ادامه داد.
احمد در سال ۱۳۵۹ بدون اطلاع والدین خود عزم هجرت به جبهه های نور علیه ظلمت نمود. او در آن هنگام ۱۶ سال بیشتر نداشت ، وی پس از انجام مأموریت به نیشابور بازگشت و تحصیلات خود را پی گرفت، اما پس از مدتی دل بی شکیبش با یاد یاران همدل و همسنگرش به سوی جبههها پرکشید و خود او نیز به دنبال دل شیفته اش ، به ارتفاعات کردستان پرواز کرد چند ماهی بیش از حضور احمد در کردستان نمی گذشت که خبر بیماری مادر مهربانش ، دلش را هوایی خانه کرد. دلاور، به عیادت مادر شتافت و کمر به خدمت آن جانمایه محبت و ایثار بست. دل احمد اما همچنان در آسمان جبهه پر می زد یاران احمد حاج نقی میگویند و خویش را متعلق به این دنیا نمی دانست و مدام تکرار می کرد که ما رفتنی هستیم و باید هرچه زودتر برویم، این اعزامها هم مقدمه ای است برای عادت کردن ما به سفر ابدی مان » چهل ماه حضور احمد در مناطق مختلف جنگی و شرکت در اغلب ،عملیاتها، از وی چهره ای سرشناس در جبهه ها ساخته بود، به گونه ای که در اغلب جبهه ها از او به عنوان رزمندهای مقاوم و دلاور یاد میشد .
وی در سال ۱۳۶۴ ضمن انجام عملیات میمک ، از ناحیه بازوی راست مورد اصابت شدید ترکش خمپاره قرار گرفت، اما پس از بهبودی مجدداً به جبهه عزیمت کرد احمد که آموخته بود چگونه از کمترین فرصتها ، بیشترین بهره ها را ببرد . در آخرین مرخصی کوتاهی که به زادگاه خویش داشت، در کنکور سراسری شرکت کرد و به پشتوانه علاقه ای که به شعر و شاعری داشت. در رشته ادبیات مرکز تربیت معلم رجایی تربت حیدریه پذیرفته شد. وی چند صباحی نیز به تحصیل در این رشته پرداخت، اما این بار نیز دوری از جبهه را دوام نیاورد در سال ۱۳۶۵ دشمن بعثی با هجوم به شهر و ارتفاعات مهران ، آن منطقه را به تصرف خود درآورد ولی دیری نپایید که این منطقه مظلوم ، طی عملیاتی جانانه توسط دلاوران و رزمندگان کفرستیز اسلام آزاد گردید. در این عملیات احمد ، فرماندهی گروهان را بر عهده داشت.
دلاور احمد حاج نقی، سرانجام در مورخ ۱۳۶۵٫۲٫۲۹ که مقارن با شب نوزدهم ماه مبارک رمضان بود ، هنگام سرکشی از نیروهای تحت امرش در خطوط مقدم ، مورد اصابت ترکش خمپاره قرار گرفت و جام وصال نوشید مینای نوشین شهادت بر کام جان آن شاهد میخانه توحید ، گوارا باد !
الذی خلق الموت و الحیاه …
اوست خدایی که مرگ و زندگی را آفرید تا بیازمایدتان
که در صحنۀ پیکار کدامین از شما نیکوکارتر است .
و خدایا ! تو خود شاهدی بر شاهدان زمانه که منافع را بر حقایق ترجیح داده و لب و چشم فرو بسته و انفجارهای مهیت را در شهرهای مظلوم نمی بینند .
بار پروردگارا ! تو خود بنگر که ثمرۀ ابراهیم های زمان چگونه اسماعیل وار به قربانگاه شهادت می شتابند و چه شیرین گلوله های سر بین و داغ را به جان می خرند تا سرخی راهت آشکارتر شود و رهروانت افزون تر .
الها ! شهادت را برگزیدم تا سرخیش رنگ تیرۀ معاصیم را بپوشاند و در دنیا از جهنّمت هراس داشتم تا بادهای خوف از خرمن گناهانم بکاهد و به جبهه عشق ورزیدم تا از صافی حق بگذزم و ناخالصی هایم بر صفحۀ روزگار بماند و امام را دوست داشتم تا مهدی (عج) و اسلام را دوست داشته باشم و اسلام را دوست داشتم تا تو را بپرستم .
بار خدایا ! از تو می خواهم اگر که جسمم را در جوار شهدا به خاک می سپارند روحمم را نیز در کنارشان جای دهی و اگر جنازه ام به نام شهید بر روی دست ها حمل می شود روحم نیز بر این امر در عذاب نباشد و اگر گلوله و یا ترکش های داغ بر پیکرم اصابت می کند ، به راه تو باشد و اگر دنیا را وداع می کنم باعث آزادیم شود .
الهی ! امام را بر امت و امت را بر امام و اسلام را بر مسلمین و حرّیت را بر بردگان ، ظلم و جور و عذاب را بر ظالمین و امنیت را بر مظلومین روا دار .
خدایا ! پدر و مادر و بستگانم را در مرگمم صبور دار و بر قلبشان نور ایمان را افزون نما و قرآنت را که بالاترین پیام ها است بر آنها بیاموز …
و السلام علیکم … 22/3/1363
اطلاعات گلزار شهید احمد حاج نقی
محل گلزار: استان: خراسان رضوی
شهرستان/بخش: نیشابور، مرکزی نیشابور
نام گلزار: بهشت فضل
شماره بلوک:
شماره قطعه:
شماره ردیف:
شماره لوح: